dissabte, 25 de maig de 2013

NO a la megamineria contaminant

Vaja per davant que la gravetat del problema de què parlem en aquesta entrada només té alguns punts de en comú amb la mina de la Bassa Roja com per exemple el tipus d'explotació: a cel obert.

Les megamines d'or com la que es preten instal·lar a Galícia són molt més nocives i molt més agressives per al medi ambient que les d'àrids. Només cal tenir en compte que per a obtenir 1 quilo d'or s'utilitzen 128 quilos de cianur, compost qquímic altament tòxic, és generen 4000 tones de material de rebuig i s'alliberen al medi ambient 250 quilos d'arsènic, també altament tòxic, finament molt i molt soluble en l'aigua que abans estava atrapat a les roques i era difícilment soluble.

A Galícia s'ha posat en marxa un moviment per evitar que les multinacionals de la megamineria arrasen el territori i contaminen irreversiblement el medi ambient. Tota la informació sobre el tema la podeu trobar al web de la Sociedade Galega de Historia Natural.

Serafín Gonzalez Prieto ha encetat una campanya de recollida de signatures a Change.org per intentar aturar aquest projecte de megamineria. La campanya s'enceta amb aquest vídeo promocional (més de 280.000 visites a YouTube i més de 925 comentaris) en el qual personalitats galegues rellevants del món de la cultura i de la ciència pretenen conscienciar l'opinió pública per aturar aquestes explotacions que només benficien uns pocs i perjudiquen als mateixos de sempre.
Si voleu signar contra la megamineria a Galícia només heu de clicar l'enllaç que hi ha al final d'aquest text. Allà trobareu més informació sobre el problema. Us recomane que la llegiu: