dijous, 14 de febrer del 2013

Un altre Costur és possible

Un altre Costur és possible som un grup de persones que pensem que el futur del nostre poble és pot gestionar d'una altra manera. Per això volem crear espais d'informació i debat, un dels quals és aquest bloc.

     El nostre poble, com altres pobles de la nostra comarca i de l'interior castellonenc, pateix greus problemes causats per manca de planificació per part de les administracions, per manca de participació ciutadana en el procés de presa de decisions i, com no, per aquesta crisi econòmica que patim, principalment, en forma d'atur i, per tant, d'empobriment.

     A tots aquests problemes s'hi afeigeix la mentalitat d'aquells que pensen que poden aprofitar-se'n dels recursos naturals i mediambientals, del patrimoni de tots, fins i tot de les generacions futures, per enriquir-se tot escudant-se en la coartada del progrés.

     Bons exemples d'açò són la incineradora que l'empresa Reyval pretén instal·lar a l'Alcora, el fracking que amenaça les comarques del nord castellonenc o la mina a cel obert per a l'extracció de calcàries que l'empresa CAPLANSA pretén explotar, amb l'autorització de la Generalitat Valenciana i el vistiplau de l'Equip de Govern del PSPV-PSOE de l'Ajuntament de Costur, a la partida de la Bassa Roja. Aquests processos ens han de fer reflexionar com a poble i com a comarca: els ciutadans tenim alguna cosa a dir davant de projectes com aquests que ens afecten tan directament però no podem opinar i posicionar-nos, no podem col·laborar en la presa de decisions si les administracions no fan pública des del principi tota la informació de què disposen sobre els projectes. 

    La nostra idea és impulsar la creació d'una assemblea ciutadana a Costur oberta a tots els veïns i veïnes que desitgen integrar-se i que aquesta assemblea funcione com un espai d'informació i de debat sobre el futur del nostre poble i els problemes que ens afectaran a mitjà i llarg termini. Estem convençuts que només des de la informació i el diàleg serem capaços fer propostes per millorar el futur del nostre poble i de recuperar el protagonisme de la societat civil, de tots i cadascun dels veïns de Costur.

     De tota manera, com que el problema més immediat que tenim és el de la mina de la Bassa Roja, un grup de gent hem decidit incorporar-nos a l'estructura de la Plataforma No a la Contaminació perquè estem preocupats pel futur mediambiental del nostre entorn més immediat: el terme de Costur i la comarca de l'Alcalatén.

     Si voleu contactar amb nosaltres i/o fer-vos socis de la Plataforma ho podeu fer mitjançant aquest correu electrònic:
pncseccioncostur@gmail.com


     Si voleu fer donatius econòmics per col·laborar en les despeses que aquesta iniciativa ciutadana ens pot ocasionar ho podeu fer al compte que la Plataforma No a la Contaminació té obert a la Caixa Rural de l'Alcora tot fent constar al concepte la paraula Costur:
3113-0499-16-0020758223

Cap comentari: