dijous, 11 de juliol del 2013

Nota informativa sobre la reunió amb l'Equip de Govern

A començament de juny havíem de tenir una reunió amb l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Costur per a tractar sobre la consulta / enquesta sobre la mina de la Bassa Roja. De les circumstàncies al voltant d’aquella primera reunió que es va haver d’ajornar en vam donar detalls a la IV Assemblea Veïnal i han quedat reflectits a l’acta.

El dia 04/07/2013 vam rebre una convocatòria per a celebrar aquella reunió. La nova data era el 09/07/2013 a les 21:00. Per a sorpresa nostra ens havien tornat a convocar a hores diferents al PP, a Compromís i a la Plataforma.

A les 21:00 del dia 09/07/2013 els representants de la Plataforma (Mari Cruz García i Josep-Miquel Ribés) ens vam presentar a la reunió amb l’Equip de Govern (Adolfo Vilar, Sílvia Pallarés i Inés Ribés). Durant el transcurs de la reunió, que va durar una hora, es va parlar de moltes coses entre les quals i pel que fa al tema de la convocatòria cal fer referència a les següents:

1.- L’Equip de Govern ens explica breument les dues reunions mantingudes anteriorment amb els representats del PP i de Compromís. L’Equip de Govern afirma estar decebut i desil·lusionat perquè no ha pogut arribar a acords amb cap dels dos grups sobre la consulta / enquesta popular. Tan el PP com Compromís que no participaran en cap acord ni en cap deliberació mentre no estiguen asseguts a la mateixa taula l’Equip de Govern, els partits de l’oposició i els representants de la Plataforma.

2.- Els diem que lamentem decebre’ls nosaltres també però, tal com els vam comunicar per carta el dia 11/06/2013 (registre d’entrada a l’Ajuntament de Costur el dia 13/06/2013) l’Assemblea Veïnal va acordar que la Plataforma no participara en deliberacions sobre la consulta / enquesta popular si no se’ns convocava a totes les parts al mateix temps i preníem acords per consens. Ens diuen que a la reunió informativa del dia 18/05/2013 l’Equip de Govern no va dir que ens convocaria a tots junts. Els recordem que tampoc va dir el contrari i que tots vam entendre que a la reunió hi seríem tots junts.

3.- L’Equip de Govern creu que ha d’arribar a acords per separat amb les diferents parts, que aquesta és la manera d’actuar dels equips de govern i que si mantenim la postura de reunir-nos tots junts i no ens avenim a fer propostes i pactar-les amb ells no ens tornaran a convocar a cap altra reunió per tractar sobre la consulta / enquesta. L’Equip de Govern portarà al ple de l’Ajuntament la seua proposta, l’aprovarà i la tirarà endavant.

4.- Els representants de la Plataforma reiterem la nostra voluntat d’arribar a acords per consens de totes les parts implicades; els diem que les propostes aprovades per l’assemblea estan escrites a l’acta de la IV Assemblea Veïnal que s’ha publicat al blog Un altre Costur és possible i que, si volen, poden consultar-les; els reiterem també, tal com es va acordar a la IV assemblea i se’ls va dir a la reunió informativa que es va celebrar el dia 18/05/2013, que abans de rescindir unilateralment el contracte amb CAPLANSA hi ha altres possibilitats d’actuació en marxa com ara tota la feina que, des de fa mesos, està fent la Plataforma amb la finalitat de posar de manifest els valors mediambientals i culturals de la Bassa Roja per a parar el projecte. Ens responen que aquestes iniciatives són molt lentes i poden durar anys i que si s'ha de rescindir el contracte com més prompte millor.

5.- L'Equip de Govern afirma tenir clar que el resultat de la consulta/enquesta serà NO a la mina i que ja ha tingut algunes reunions amb CAPLANSA per a tractar sobre la rescissió del contracte. Els diem que la Plataforma no té tan clar quin serà el resultat perquè no sabem en quines condicions es farà la consulta/enquesta ni quanta gent anirà a votar ni, per suposat, què votarà.


Haurem d’esperar, per tant, la celebració d'un pròxim ple de l’Ajuntament per a conèixer amb exactitud la proposta de l’Equip de Govern i convocar una assemblea veïnal per a explicar què ha passat, valorar la proposta de l’Equip de Govern i que cadascú prenga la postura que crega més adequada.

Costur, 10 de juliol de 2013